duminică, 26 aprilie 2009

cu sentiment

Suntem niste ingeri cu o singura aripa, spunea cineva, si nu putem zbura decat daca ne imbratisam. Superb, nu ? suna frumos dar ce te faci cand te raportezi la realitate.

Exemplu, crunt as putea spune, un bun prieten a inceput o relatie cu o fata iar acum s-a sfarsit. O scurta relatie intre un om cu bun simt si o piti, imi permit sa spun. Lumea a luat o intorsatura ciudata : el s-a comportat frumos, cu plimbari cu mesaje cu tot tacamul, ea a raspuns ca este mirata si ca nu credea ca mai exista barabti cu bun simt care se poarte asa frumos dar cu toate astea la 2 saptamani de la inceputul relatiei fata a decis intr-un mod foarte matur sa numai raspunda la telefon. De ce spun ca situatia este de cacat? pt ca eu am aflat dupa aia ca ea nu are chef de crescut un copil si ca vrea un barbat, mie imi venea sa o sun si sa ii spun :
" bip pt tine barbat insemana unul care iti vorbeste in doru bip si iti ofera o floare doar de ziua ta ? bip bip ce esti de bip " dar ce sens avea daca ea asa gandeste. Cel mai mult pot spune ca m-a intrigat lipsa de maturitate de a da macar un mesaj in care sa spuna " GATA ", trist domnisoara trist.

Moving on, in ultima vreme tot mai multi cunoscuti isi anunta, cu surle si trambite, casatoria. De la oameni care trudesc amandoi pt fericirea lor pana la oameni ai caror parinti au trudit pt fericirea lor ( daca nu se intelege, ma refer financiar ). Si ma bucur, sincer ma bucur pt ei toti si imi doresc si eu sa apuc sa fac acest pas, dar intru in detaliu si parca ma apuca o greata cand analizez. Avem cupluri care isi aleg viitori nasi pe criteriul financiar ca experienta din parti, bai nene eu stiam ca nas inseamna parinte spiritual nu portofel. Si ma uit ca bou la parteneriatele astea fara noima si propun sa scoatem traditia cu nasii. Mai departe avem cuplurile care se casatoresc primavara si toamana divorteaza, si credeti-ma cand spun ca sunt destui, bine barem ca nici unii dintre astia nu au apucat sa faca copii. Stau si ma uit la toti iar asocierile de ordin familie din care provin sunt foarte bine trasate si am senzatia ca suntem in evul mediu cand te casatoreai doar cu cineva cu acelasi statut social ca si tine. In zilele noastre parca se accepta sa fie fata mai sarca decat baiatul dar invers no way de parca ai dracu baieti toti sunt copii de top 500 cei mai bogati oameni. Si cred ca as putea abera zile intregi pe tema asta la cate exemple am, dar patul imi zambeste si vocea unei amice imi suna in minte : " crezi ca o sa schimbi tu lumea ? "; de data asta am raspuns : Nu, dar macar imi exprim punctul de vedere si poate se mai trezesc si altii la fel, marile schimbari au venit de la micile nebunii.

Un alt exemplu este un prieten care sta intr-o relatie de ceva vreme si omu' are dubla personalitate : el si el al iubitei lui. Nu am vazut in viata mea asemena diferente de comportament, cu ea se pisiceste de zici ca este copilas si in rest el sta cu bip in gura toata ziua. Este incredibil si nu il inteleg de ce se ascunde cand dragostea asta insemana sa gasesti perosna care sa te accepte asa cum esti sau sa vrei sa te schimbi tu pentru ea dar nu sa joci un rol. Si uite asa mai realizez ca noi oamenii si in special romanii suntem niste actori ai dracu de buni, am merita Oscar pentru interpretare.

Adunare de nashpa feelings :
- sa realizezi ca ti s-au dat papucii si sa nu sti de ce
- sa te casatoresti si dupa ce semnezi sa vezi ca persoana care 3 ani a fost mielusel acum este lupul cel rau
- sa divortezi si lupul sa se transforme din nou in mielusel iar tu sa vrei sa va recasatoriti
- sa vrei sa oferi sufeltul tau si putinul cat il ai si sa ti-se deseneze subtil sa mai pui ceva pe masa ca nu-i de ajuns
- sa intalnesti persoana la care visai si sa nu-ti vina sa crezi ca exista
- sa vrei sa ii spui ca te-ai indragostit dar sa-ti fie frica sa nu o pierzi daca iti exprimi sentimentele
- sa te afli intr-o relatie cu clare diferente de statut social si sa realizezi ca nu vei putea tine pasul cu ea
- sa vezi ca dragostea si micile gesturi nu insemana totul intr-o relatie, si asta pentru ca asa au decis cativa oameni " destepti "

Este nevoie de o maturitate extraordinara ca sa poti iubi in zilele noastre.
Da stiu parca sunt prea soft fata de cum sunt eu in general, dar ca orice om am trairi si sentimente, iar ele la randul lor creeaza idei ce ma macina si ma fac sa dorm in reprize. Analizez oameni pentru ca asta imi da puterea sa ma analizez pe mine mult mai pertinenet si sa castig incredere in deciziile care le iau. De data asta m-am decis sa incerc dar pe bune va spun: al dracului de greu este sa simti atatea lucruri sa si sa iti pui frana in a le impartasi.

Acum la final incerc sa rememorez macar o parte din ce am scris dar pe cuvant daca imi vine ceva in minte, sunt prea cu capul in nori si prea absorbit de viitor, caci trecutul este experienta iar prezentul este decizia.

Un comentariu:

Maia spunea...

Cineva spunea, "live today like there is no tomorrow".
Oamenii se raporteaza foarte mult la trecut, apoi isi inchipuie cum ar fi viitorul, dar cum ramane cu azi, clipa din fata ta pe care poti sa o dedici persoanei, persoanelor cu care interactionezi cu toata pasiunea si respectul pentru simplu fapt ca traiesti si respiri.
Iar la intrebarea amicei tale "crezi ca o sa schimbi tu lumea ? ", eu inca zic dap, nu asta facem cu totii zi de zi (sau cel putin cei care mai au macar un vis in care cred), inca mai incercam sa schimbam ceva sau chiar pe noi.
And I will allways belive in my dream other wise I am f....d.
Si de aceea zimbesc mai mult poate si persoana din fata mea o sa zimbeasca , si de aceea incerc sa iubesc mai mult poate cine stie chiar... sau poate sa nu exagerez.
Si poate ar mai fi multe de spus dar… ciao.