miercuri, 19 august 2009

viata este ciudata

Ooooooooooo daaaaaaaaaa, viata este ciudata si tare ma enrveaza chestia asta cate o data cum la fel de bine atunci cand ma surprinde placut, iubesc chestia asta.

Atunci cand te trezesti dimineata niciodata nu sti exact ce se va intampla in acea zi.
Cand te nasti, parintii tai vad deja un traseu pentru tine care in proportie de 100% se dovedeste a fi o simpla fantasma. Nu indrazniti sa spuneti ca mint pentru ca tare as fi curios sa ma in fata un parinte care sa imi spuna : " Eu eram ferm convin ca, copilul meu va ajunge asa", nu de alta dar ca sa pot sa-i spun inceandu-ma : BULLSHIT :)
Dilema apare daca exista un destin sau pur si simplu suntem noi idioti si nu suntm in stare sa facem ceea ce este mai bine pentru noi.

In permanenta vezi auzi replica " asa a fost sa fie " sau " asa a vrut Dumnezeu ".
Daca ea este blazata si sta cu un nenorocit " asa a fost sa fie " sau " asa a vrut Dumnezeu ". Daca el munceste ca boul iar ea il insala " asa a fost sa fie " sau " asa a vrut Dumnezeu ". Daca trebuie sa pleci undeva si pierzi bus-ul/ avionul pentru ca nu ai fost in stare sa te misti mai repede ori sa pleci mai devreme de acasa " asa a fost sa fie " sau " asa a vrut Dumnezeu ". Daca se rupe prezervativul in timp ce vi-o trageti ca disperatii datorita frecarii prelungite ori ca ati cumparat prezervative ieftine " asa a fost sa fie " sau " asa a vrut Dumnezeu ". Daca da masina peste tine cand treci ca idiotul pe unde nu trebuie ori pe rosu " asa a fost sa fie " sau " asa a vrut Dumnezeu ". Aoleu si of of lista ar putea continua.

Suntem atat de lasi si nu vrem sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce se intampla in viata noastra in cat in permanenta dam vina pe destin sau pe vreo forta divina. Hai sa trecem la etapa inalata a maturizarii si sa ne analizam si atunci cand noi gresim sa fim in stare sa ne asumam responsabilitatea.

Cea mai de cacao faza este aia cu : domne astia de la conducere sunt niste idioti si ne fura si cate si mai cate; pai de ce pana lu' hector nu ai fost la vot; trebuie s aintelegem ca diferenta o fac cei d ejos nu cei de sus. Vedem la televizor cazuri impresionanate de oameni bolnavi dar prea putin dintre noi isi misca curu din canapea ca sa se duca sa doneze ceva.

Acea campanie cu " Indiferenta naste monstrii " este atat de adevarata, daca nu ma crezi uita-te in jurul tau si vei vedea ca datorita noua, a indiferentei noastre ne aflam unde suntem acum si nu suntem cu 50 de ani mai avansati. Nici macar Revolutia nu am fost in stare sa ne-o orchestram singuri, a fost nevoie sa vina o mana de straini ce reprezentau interesele unor tari si sa faca ei treaba pentru noi.

Nu vreau sa creada cineva ca eu asa peste noapte mi-am oferit singur titulatura de " Judecator suprem al poporului roman " pentru ca nu este asa cand critic, ma critic si pe mine, pentru ca spre rusinea mea recunosc ca si eu am momentele mele de indiferenta. Suntem atat de penibilo-retarzi in cat suntem indiferenti si cand vine vorba de persoana noastra; de cate ori nu ati auzit " las ca-mi trece " de la persoane din jurul vostru atunci cand ii durea ceva ?

M-am saturat si am reusit sa ma scarbesc inainte de culcare. Imi este scarba sa mai spun si noapte buna.

P.S. : SUNT FERM CONVINS CA INDIVIDUL FACE SCHIMBAREA SI NU SOCIETATEA
pe final o melodie care eu cred ca se potriveste cel mai bine



Imi cer scuze pentru cuvintele vulgare din melodie. Stiu ca nu este in concordanta tot teztul melodiei cu ceea ce am scris eu dar ideea de baza ramane " Am un plan, inca o Revolutie " o Revolutie a identitatii atat personale cat si nationala, o Revolutie a bunului simt.

Un comentariu:

Maia spunea...

Nice wish. To make a diference, to make it count.