luni, 2 noiembrie 2009

de dragoste

Este duminica spre luni noapte, mai exact ora 2 fara un sfert si marturisesc ca nu am somn. De obicei asta se intampla la oamenii normali atunci cand beau prea multa cafea, dar in cazul meu se intampla cand gandesc prea mult.

Trebuie neaparat sa dau o eplicatie acum la inceput de post, de ce am ales acest subiect ? Pai dimineata cand am ajuns acasa si am dat drumul la radio rasuna lent si enervant urmatoarea linie melodica :
" Dragostea-i ca si o raie te mananca si in calcaie......"
am inceput sa rad, in mintea mea rasunand o alta parte a corpului in care te mananca, but than again este o probelema de viziune.
Ziua a decurs banal de plictisitoare, adica eu am dat in mintea copiilor si m-am jucat pe calculator toata ziua :D.
Pe seara la insistentele unei bune prietene am iesit din casa cu toate ca sincer nu aveam nici un chef sau mai bine zis aveam de gand sa ies dar doar ca sa ma plimb. Completare necesara : DA sunt destul d enebun s ama plimb prin centru la 2 grade care se simt ca si cum ar fi -2.Anyway ca am deviat, si pe drumul meu inspre centru, pe fereastra tramvaiului zaresc un mare banner publicitar al unui magazin de bricolaj iar pe acest panou scria :
" Dragostea vine pe furis dar pleaca trantind usa " , desigur ca era reclama la usi. Cu toate astea mi-am lipit cu admiratie nasul de geam si am picat pe ganduri.
Primul meu gand era sa imi pun acest mesaj la status pe mess dar am realizat ca este prea lung si ar fi insemnat ca in loc de status sa am celebra poveste a moartei caprioarei. Dupa ce am gasit argumentele negative la aceasta idee am realizat ca este un subiect pe marginea caruia am mai aberat si mi-ar placea sa aberez din nou. Zis si facut ama ajuns acasa, m-am jucat din nou si iata-ne acum la ora 2 si un pic, cum eu si cu multiplele mele personalitati ne pregatim sa aberam despre dragoste relatii si orice mai se afla prin zona aia pe acolo.

Incep prin a spune ca nu suport fraza plina de ipocrizie care este folosita in mod constant de toata lumea : " Ma atras la el/ea sufletul/mintea ", sa mori tu ? serios ? Cum baschetii mei reusesc uni sa vada chestiile astea nu stiu. Este clar ca prima oara te atrage la un om aspectul fizic, fara doar si poate. Si aici ai n ramuri de la atractie strict sexuala repetitiva pana la atractie sexuala de o seara sau de la atractie fizica cu intentia de a cunoaste omul pana la atractie fizica de genul arati bine dar nu vreau sa te aud cand deschizi gura. Si daca as face un efort de imaginatie probabil ca as mai gasi cel putin 4 variant dar ma bazez pe faptul ca am reusit sa ma fac inteles.
Trecem de etapa aceasta si luam in vizor prima intalnire. Hopa...Hopa... surpriza, ai dat numarul de telefon sau ai luat numarul de telefon unei persoane si ai conversat vrea 10 minute cu el/ea si se impune sa iesit la o cafea, aici se produce declicul. Se iese la cafea si de aici se decide daca poate fi ceva sau nu pentru ca de abia acum se paote spune ca iti place cum gandeste.
Ce incerc sa reliefez este ca nu sti cand te indragostest si de ce, sti doar ca est foarte misto cat tine iar cand nu mai este.........pai este cel mai nasol posibil.
Relatiile si gasirea partenerului/ei compatibil/a ( nu spun ideal/a pentru ca nu exista asa ceva ) sunt precum o ruleta ruseasca doar ca aici iti doresti sa gasesti acel singur glonte din butoiasul ca gauri goale. Incerci pana gasesti.
Cunosc persoane care au pus si inca pun, alte interese mai presus decat frumosul sentiment de iubire. Lumea s-a transformat intr-una de jucatori si matematicieni. Toata lumea isi face calcule si joaca diferite jocuri, supune partenrul unor teste si tot asa daor ca sa isi dea seama daca este OK. Lumea a uitat sa lase frau liber sufletului sa se indragosteasca oricand vrea el si sa scape de patalamau gandirii. oameni buni dragostea este ceva irational. Daca gandesti la rece realizezi ca daca apare la sfrasit acea sufrinta insuportabila ea este minora in cmparatie cu minunatele clipe cand simti ca zbori si iti vine sa le spui si pensionarilor de la stop ca ii iubesti.
Revenind la persoanele care au pus si pun altceva mai presus, pai una dintre ele era dornica de ideea de familie si in concluzie s-a casatorit si a facut un copil repede sustinand ca ea va invata sa isi iubeasca sotul. O alta prietena urmeaza sa se casatoreasca cu prietenul ei din simplul motiv ca el are o conditie materila foarte buna. O alta cunostinta suporta toate nenorocirile din partea idiotului doar pentru ca isi doreste o familie. Imi scapa acum dar sigur mai exemple, vreau sa relifez si sa t provoc sa te gandesti la o asemanare intre toti acesti oameni. Din viata lor lipseste fix cel mai important lucru : dragostea inconstienta, acel gen de dragoste care iti da putere sa stai cu cel iubit si sa mananci doar o felie d epaine dar sa fiti fricit pentru ca va aveti unul pe altul.
Si ca mi-am adus aminte sa susu pe toate revistele de femei in care va dau einspe sfaturi despre relatii si etc. stire de ultima ora : suntem diferiti si asta face ca fiecare moment trait sincer cu cineva sa fie altfel decat orice situatie descrisa in revistele alea de cacat.

M-am blocat si am picat pe ganduri acum asupra vietii mele, imi permit sa fac o pauza de la a analiza lumea ce ma inconjoara pentru a ma gandi si la mine.

Momentul de contemplare la o tigara pe geam a fost intrerupt de melodia ce a inceput la radio : Kanye West - Love Lockdown. Frumoasa melodie. Nu inteleg oameni care isi refuza placutul sentiment pentru ca stiu ei ca in trecut au iubit si au fost raniti sau nu spun ca tin la cineva pentru ca au mai spus in trecut si au fost raniti. Aceti oameni gandesc matmatic o relatie si nu lasa sentimenetele sa conduca. Desigur condam si partea cealalta si anume : daca ai vazut ca persoane d elanga tine s-a indragostit de tine iar tu nu te-ai atasat macar un pic si nici nu crezi ca s eva intampla asta in viitorul apropiat mai bine da-i drumul las-o sa gaseasca pe cineva care sa ii impartaseasca dragostea. Cine nu a fost ranit in dragoste sa ridice o aman si eu ii voi spune ca nu a trait. Cine nu a varsat o lacrima din dragoste sa ridice o mana si ii voi spune ca nu este om. Stiu acest lucruri si sunt constient de ele dar la fel de bine sunt constient ca dca privesti prezentul prin prisma trcutului risti sa lasi sa treaca pe langa tine chiar acea persoana potrivita pentru tine. Eu sunt de parere ca este un risc bun de asumat pentru ca doar asa pot fi sigur ca nu am ratat o persoana minunata. Pot sa mai scriu aici inca o gramada dar am impresia ca ma invartesc in jurul unei singure idei si anume aceea ca ar trebui sa lasi frau liber sentimentelor ca poate nu vei suferi iar daca vei suferi cu atat mai dulce va fi urmatoarea data cand vei incerca.
Nu ma cred vreun expert in domeniu si nici nu consider ca sfaturile mele sunt cele mai bune dar ma uit la oamenii din jurul meu cum rateaza momente frumoase dintr-o frica prosteasca.
Cat despre cum ar trebui sa decurga o relatie nu cred ca exista o reteta universala ci pur si simplu exista dragoste si acceptare a celui de langa tine si cu bune si cu rele cum in egala masura presupune si realizare propriilor greseli si recunoasterea lor pentru ca via in doi nu este o competitie. In dragoste trebuie lasat orgoliul de o parte pentru ca ne face sa sustinem greseli facute care ranesc persoana de langa tine.

S-a facut 3 noaptea si dupa ce noaptea trecuta nu am reusit sa dorm deloc acum simt ca pleoapele trag tot capul in jos asa ca ma voi opri cu toate ca as mai avea de spus destule. Cu siguranta voi mai reveni asupra subiectului atunci cand voi zari o alta reclama care sa ma inspire :p

O zi frumoasa si sincera cu tine insuti iti doresc tie cel care ai avut rabdare sa citesti aberatile mele.

5 comentarii:

Korbu spunea...

Am si eu cateva idei de raspuns pentru postul tau, sper sa le accepti ;)

Chestia cu dormitu', nu e o regula. Mi s-a intamplat sa nu pot dormi cand am baut cafea, cand m-am gandit si cand nu am facut unul din cele doua lucruri de mai sus..

"Ma atras la el/ea sufletul/mintea".
Serios! pana acum ai avut doar fotomodele? btw.. nu trebuie sa vezi ci sa simti.

"M-am blocat si am picat pe ganduri acum asupra vietii mele, imi permit sa fac o pauza de la a analiza lumea ce ma inconjoara pentru a ma gandi si la mine.
"
Si bine faci ca te-ai oprit din ati analiza prietenii, crezi ca merita efortul depus, tu ii analizezi, tu iti faci nervi si mai exista si riscul sa te certi cu ei.. nu cred ca iti doresti sa pierzi niste prieteni!?

Korbu spunea...

Referitor la ce am spus mai devreme cu asta:

"Ma atras la el/ea sufletul/mintea".

Se pare ca am inteles eu ideea gresit cand ti-am zis "Serios! pana acum ai avut doar fotomodele?" asa ca o taiem de pe lista, ca nu ti se adreseaza tie, dar ramane valabil raspunsul meu "nu trebuie sa vezi ci sa simti".

Unknown spunea...

Draguta postarea - maaare noroc cu banneru' :)
Sunt perfect de acord cu tine, cine nu iubeste, nu traieste! Dar vezi tu, din cauza ca dragostea "pleaca trantind usa" multi se tem sa iubeasca... Iar daca iubesc, le e teama sa recunoasca...
Referitor la "daca ai vazut ca persoana de langa tine s-a indragostit de tine iar tu nu te-ai atasat macar un pic si nici nu crezi ca se va intampla asta in viitorul apropiat mai bine da-i drumul las-o sa gaseasca pe cineva care sa ii impartaseasca dragostea"... De acord si nu prea. Nu ai de unde sa stii daca se va intampla sa "simti ceva" - ce, esti vreun fel de Mama Omida si citesti asta in globul de cristal? :) Este un risc pe care toti ni-l asumam cand ne indragostim,nu? Si oricum, INTOTDEAUNA intr-o relatie unul iubeste mai mult...
Eu zic ca ideal ar fi sa-ti acorzi tie un timp "limita" (o saptamana, o luna, nu stiu... cat crezi de cuviinta), iar daca tu vezi ca nimic nu se intampla las-o (lasa-l) si treci la "next one". Imposibil in lumea asta mare sa nu gasesti un cre(s)tin / cre(s)tina care sa stie si sa vrea sa primeasca ceea ce ai tu de oferit ;))

Pupici (un fel de "xo xo muah muah" ca sa fiu in trend) :)

Anonim spunea...

Incep prin a NU imi cere scuze daca sunt prea directa….consider k suntem prieteni si ma cunosti mai bine decat oricine.

Vreau sa pun accentul pe prietenie….incearca sa nu dai la o parte chiar toti prietenii. Unii chiar tin la tine mai mult decat ai putea tu sa crezi vreodata. Asta ar fi unul din punctele la care ar trebui sa te gandesti destul de bine.

Legat de dragoste…subscriu la ce a scris Korbu. Intradevar trebuie sa simti, altfel mai bine stai in banca ta…aspectul fizic nu face nici 2 bani.
" Ma atras la el/ea sufletul/mintea ", sa mori tu ? serios ? Cum baschetii mei reusesc uni sa vada chestiile astea nu stiu. “ : sufletul il simti, iar felul in care gandeste il descoperi pe parcurs….daca tu nu simti/vezi chestiilea astea nu inseamna k nici ceilalti nu o pot face. Imi permit sa te intreb: Esti sigur k nu tratezi dragostea si relatiile putin cam superficial? Si esti sigur k ai notiunea corecta despre dragoste?

Sincer,nu vreau sa comentez mai mult pt k va iesi de dimensiunea postarii tale.

ImChannahAndIveLeftMyTown spunea...

:) I like it ... and somehow :)) sunt de acord cu tine :)