marți, 6 octombrie 2009

unde am sa ajung ?

Am primit reprosuri pentru ca nu am mai scris. scriu cand am chef. Am primit reprosuri ca scriu doar atunci cand snt suparat. Ei bine am avut atatea porniri sa scriu in ultima vreme de nu va puteti inchipui, dar le-am reprimat cu succes. De ce ? pentru ca am vrut sa strang mai multe lucrurui care ma enerveaza si s aincerc sa le tratez intr-o seara in care efectul lor asupra mea este oarecum estompat.

Si incepem :)

Cultura ? unde ? care ? cum ? de ce ? Traim in tara in care toata lumea se plange de lipsa culturalizarii populatiei si cu toate astea nimenin nu face nimic. Nu am vazut pe nici unul dintre ziarsitii nostri de marca, care deplang aceasta situatie, sa scrie in vreun articol de al lor despre asa ceva, in schimb au preferat sa scrie despre Basescu; BRAVO domnilor si o lunga cariera va doresc. Cultura se plateste prost la noi, de la cei care o practica pana la cei care participa la promovarea ei si intr-o asemenea situatie cum sa te miri de insusccesul acestui sport. Stau si ma gandesc in fiecare zi si nu inteleg de ce, cei care au puterea sa faca ceva nu o fac. Dar asa razlet mai auzim si vesti bune cum ca stagiunea 2008-2009 a fost cea mai buna din toate timpurile iar cea care bate la portile sinapselor noastre acum se anunta sa fie si de mai succes. Sa fie domnilor eu asta zic, SA FIE.

Cariera ? pai muncesti ca prostul aproape doi ani fara concediu si rezultatul este ca esti taiat dupa lista de training-uri gratuite. Ce paradox nu ? Iti iei concediu tot ca sa muncesti si ce sa vezi ? munca ta este mai putin aprecita decat cea a unuia care serveste la bar si slava Domnului, faci parte din echipa organizatoriza a unui festival international. Dupa dezamagire te intorci la minunatul cub de multinationala si aici dai peste bomba atomica ( moldoveanca + francez ) ce iti explodeaza in fata si pur si simplu te iradiaza cu parsivitate si miniciuna si orice alt cuvant as mai scrie ar fi de prisos. Si cuplul asta atomic iti face capul tablou te loveste la temelie exact ca pe un copac din padure si uite asa nervii tai ajung sa tina loc de tambal in orchestra doamnei Katanga. Taci, inghiti si mergi mai departe sau mai bine spus incerci sa mergi mai departe. Sunt curios ce o sa mai iasa de aici.

Va spuneam la un moment dat de doi prieteni ( un el si o ea ) care nu vor sa recunoasca ca sunt impreuna ei bine gata au dat totul in vileag. De ce mentionez chestia asta aici ? pentru a putea spune cu satisfactie : " Ti-am zis eu ? ". In acest momemnt de modestie vreau s ama laud ca pur si simplu sunt lucruri si situatii care se intampla asa cum zic eu. Ma bucur pentru ei dar este ca si cum ai fi cuplat tusea cu junghiul. Atata timp cat ei sunt fericiti mie imi pare bine.

Nu am puterea in seara asta sa scriu ce senzatii noi ale vietii in doi am mai cules in ultima vreme de prin popor dar pormit sa revin cat de curand....

Noapte Buna si la cat mai mult cultura dragii mei !!!

M-am razgandit ! Cum si in c privinta ?
Pai de idiot ce sunt am inceput din nou sa fumez si dupa ce am lasat latop-ul s aintre in stand-by am iesit pe geam sa fumez o tigara. Si pe cer est o luna plina superba ce ma face sa fiu melancolic. Gea murile masinilor parcate in fat blocului sunt aburite semn ca a venit frigul.
Nu vreau sa scriu intr-un mod lamentabil si lipsit de originalitate ca vai a venit toamana ca daca navighezi printre blog-uri p unul din 3 vei gasi acest subiect. Eu vreau sa zic ca a venit vremea rece ca doar un tricou sau o camasa nu mai sunt de ajuns. Eu vreau sa scriu ca incepe sezonul in care toata lumea vrea sa aiba pe cineva alaturi. Si cum fumul se scurgea din tigara am realizat ca mai este un pic si fuge si acest an. Ma uitam la luna plina si am realizat ca in viata trebuie sa lupti pentru cea ce doresti, ca trebuie sa fi egoist si ma oftic ca partea asta cu egosimul nu prea imi iese mie. Am realizat ca am si uitat can am auzit ultima oara " te iubesc " dar nu imi pasa caci decat sa fie vorbes spuse in vant mai bine sa nu fie spuse deloc. Am auzit ca iubirea trebuie aratata si ca rostitul acelei fraze magice este egal cu zero, nimic mai corect dar parca acea fraza iti da putere, te face sa vibrezi, nu ?
Realizez ca este ora aproape 2 iar mie imi vine s ama duc sa imi fac un ceai fierbinte si sa stau pe geam sa ma uit la cer la aceasta luna plina superba si la cele cateva stele ratacite si pentru fiecare stea ce o descopar sa imi pun o dorinta. Si revenim cu picioarele pe pamant si ma retrag sub patura cu gandul ca maine ma asteapta noua zi in care trebuie sa demonstrez ca sunt cel mai bun o noua zi in care trebie s ama lupt cu ideile preconcepute, o noua zi in care nu stiu unde am sa ajung.

Pentru moment am sa ajung sub patura unde voi mai pierde ceva timp gandindu-ma la toate prostiile dar maine oare ce voi face ? voi claca ? sau voi reusi sa fiu din nou o stanca de care valurile pot veni in pace sa se izbeasca nestingherite ?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Foarte tare postarea, imi place mult. Era si timpul.subtila rau abordarea "culturii", NICE! Ddar te strang de gat k te-ai apucat iar de fumat.
Cat despre cei doi, o ea si un el, parerea mea e ca o sa iasa o relatie foarte tare,de durata,chiar daca cei doi nu recunosc nimik.